Actualment l’ús principal de la vainilla, un 30 % de la producció, és com a aromatitzant (Ghazali, 2006).
S’utilitza sobre tot en l’industria dels aliments per donar sabor a gelats,xocolates, batuts, i en alguns dolços. Així, en la fabricació industrial de galetes i pastissos, el contingut en vainilla varia entre 20 i 50 g per cada 100 kg de massa. També és afegida en el procés d’elaboració de la xocolata en pols amb una quantitat al voltant de 20 g per cada 100 kg de producte acabat. La següent taula recull la concentració acceptada de vainilla per la xocolata negra i la xocolata amb llet:
g d’aroma de vainilla/100 kg | |
Xocolata negra
|
15-60
|
Xocolata amb llet
|
5-30
|
Tot i que el producte estàndard ja contenia vainilla, la companyia va innovar creant un nou producte on hi duia una quantitat més elevada.
A més a més de la cuina, també es fa servir la vainilla en perfums, per aromatitzar refrescos, tabacs i licors, com és el cas del Licor 43.
Imatge de la Wikipedia
L'ús individual més gran de la vainilla és com a material de partida per a la fabricació d’un fàrmac antihipertensiu que té el nom químic de metildopa o 3, 4 -dihidroxifenil-2-metilalanina. La L-Dopa i la trimetoprima són dos medicaments on s’empra la vainilla. L-Dopa s'utilitza per al tractament de la malaltia de Parkinson. Mentre que la trimetoprima és un agent antiinfecciós utilitzat principalment per les infeccions del tracte urinari.
A banda d’això a la vainilla també se li atribueix un ús medicinal com a digestiu, que regula i estimula la gana. A més a més, la seva essència es considera afrodisíaca.
Cap comentari:
No es permeten comentaris nous.