esdelibro

AGRAÏMENTS i BIBLIOGRAFIA

Per poder realitzar aquest treball ha calgut molta dedicació i feina per part de tots. Darrera de tota aquesta feina hi ha molta gent i ara voldríem agrair-los la seva col·laboració.

En primer lloc, a tot l’equip docent i l’alumnat de segon de batxillerat del nostre centre, a l’Institut El Cairat, per fer-nos un forat dins del seu horari i així permetre’ns fer-los el test sensorial. A tots els professors que van estar amb nosaltres i ens van dedicar una petita estona de pati per realitzar aquest test.

A continuació fem una menció especial al José Luis Ochando per tot el suport que ens ha donat amb el treball i per permetre’ns treballar en el laboratori de la Solvay, de la mateixa manera que volem agrair als treballadors del laboratori químic de la Solvay que ens vagin deixar estar allà amb ells i que ens van ajudar en tot el possible.

I en darrer lloc, i no per això menys important, a les nostres tutores del treball, l’Arantxa García i la Marisa Salgado per tot el temps que han dedicat, les facilitats que ens han donat per treballar i la paciència que han tingut amb nosaltres, moltes gràcies de tot cor.

BIBLIOGRAFIA

PÀGINES WEBS
Anònim. La Vainilla [en línia]. Buenastareas.com [data de consulta: 23 de setembre del 2012]. Disponible a http://www.buenastareas.com/ensayos/La-Vainilla/6024630.html>

Anònim. Características de la vainilla [en línia]. Botanical-online [data de consulta: 23 de setembre del 2012]. Disponible a <http://www.botanical-online.com/vainilla.htm>

Anònim. Características de la vainilla [en línia]. Botanical-online [data de consulta: 23 de setembre del 2012]. Disponible a <http://www.botanical-online.com/vainilla.htm>

Anònim. Los 5 principales usos de la vainilla [en línia]. Quiminet.com [data de consulta: 8 de desembre del 2012]. Disponible a <http://www.quiminet.com/articulos/los-5-principales-usos-de-la-vainilla-47520.htm>

Anònim. Aquí encontrarás la mejor vainilla de Madagascar! [en línia]. Vainilla store [data de consulta: 7 de desembre del 2012]. Disponible a <http://www.vainillastore.com/>

CASTRO BOBADILLA, Gerardo (2008). Evaluación del cultivo y producción de vainilla en la zona de Papantla, Veracruz, México [en línia]. Instituto de ecología. [Data de consulta: 12 de gener del 2013]. Disponible a< http://www1.inecol.edu.mx/posgrado/Documentos/tesis/2008/ Tesis%20Maestria%20Gerardo%20Castro%20Bobadilla.pdf>

Centro, Gutiérrez Zamora, Veracruz. La vainilla del Totonacapan, un regalo de Veracruz al mundo. [en línia]. vanillamexico.com [data de consulta: 17 de Novembre de 2012] Disponible a  <http://www.vanillamexico.com>

Col·laboradors de Wikipedia. Vanilla [en línia]. Wikipedia, L’enciclopèdia lliure, 2013 [data de consulta: 23 de novembre del 2012]. Disponible a <http://es.wikipedia.org/wiki/Vanilla>.

DAMIRÓN VELÁZQUEZ, Rafael (2004). La vainilla y su cultivo [en línia]. Agrónimo Regional de la Dirección General de Agricultura del Estado de Veracruz. [Data de consulta: 12 de gener del 2013]. Disponible a <http://www.concitver.com/archivosenpdf/El%20Cultivo%20de% 20la%20Vainilla.pdf>

DIC CAU. VAINILLA, INDIAN SPICES [en línia]. Kaubic. [Data de consulta: 11 de Desembre de 2012] Disponible a

DOMÍNGUEZ BARRADAS, Consuelo; ELORZA MARTÍNEZ, Pablo; HERNÁNDEZ FUENTES, Alma Delia; LÓPEZ HERRERA, Maritza; MARURI GARCÍA, José Manuel; OLMEDO PÉREZ, Gerardo. Efecto del tipo de tutor sobre el contenido de vainillina y clorofila en vainas de vainilla (Vanilla planifolia Andrews) en Tuxpan, Veracruz, México [en línia]. Bioline International [data de consulta: 10 d’octubre del 2012]. Disponible a <http://www.bioline.org.br/request?cg07024>

FAO. FAOSTAT FAO. [en línia]. Food and Agriculture Organitzation of the United Nations. [data de consulta 23 de Novembre] Disponible <http://faostat3.fao.org/home/index_es.html?locale=es>

RECETAS, Javi. Vaina de vainilla. Como utilizarla [en línia]. Javi Recetas [data de consulta: 15 de gener del 2013]. Disponible a <http://javirecetas.hola.com/vaina-de-vainilla-como-utilizarla/>

Skinner. Extracto de vainilla [en línia]. Eremu Meharrak [data de consulta: 23 de setembre del 2012]. Disponible a <http://eremumeharrak.com/2007/11/23/extracto-de-vainilla/>

LLIBRES
Albores Velasco, Martha,Caballero Arroyo, Yolanda,Gonzalez Quezada, Yolanda. Grupos funcionales. Nomenclatura y reacciones principales. Universidad Autònoma Nacional de México.

CADOT OLIVIER, Dutoit; LAURE DE MELO, Jaime (2006). The Elimination of Madagascar’s Vanilla Marketing Board, Ten Years On.  Policy Research Working Paper Series 3979, The World Bank.

CASTRO BOABDILLA, Gerardo (2008). Evaluación del cultivo de la vainilla en la zona de Papantla, Veracruz, México. Xalapa, Veracruz, México. (Tesis Doctoral)

DE LA CRUZ MEDINA, Javier; GARCÍA, Hugo S.; RODRIGUEZ JIMÉNES,  Guadalupe; (2009).
Vanilla: Post-harvest Operations. FAO.

HERNÁNDEZ HERNÁNDEZ, Juan (2010). Mexican Vanilla Production. Handbook of Vanilla Science and Technology. Wiley-Blackwell.

LE FORMAL, Gwenn; PRADEAU,  Clotilde(2004). Technical and Economic study for the creation of a Red Label Certification for Vanilla.

NUR FARHANA, Ghazali (2006). Study of vanilla essential oil extraction: heat and wave principles. University College of Engineering & Technology Malaysia

PÉREZ OCAMPO, Jesús Celestino. (2011) Estudio de Oportunidades de Mercado Internacional para la Vainilla. Secretaría de Agricultura, Ganadería, Desarrollo Rural, Pesca y Alimentación de México.

SUSANA GONZÁLEZ LUNA, Karla (2003). Respuesta de tres explantes de vainilla (vainilla planifolia)  a diferentes frecuencias de inmersión temporal. Instituto tecnológico de costa rica

TRASOBARES, María Jesús (2000). El libro de las especias. RBA Libros S.A

VIVAR TOVAR, Maigualida Valentina. (2004) Germinación y propagación de vanilla planifolia (vainilla andrews) in vitro. Universidad Autónoma Metropolitana – Iztapalapa









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada